keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Turku KV, 29.03.2015

Pitkästä aikaa moi! Ollaan oltu ilmeisesti niin kiireisiä koko alkuvuosi ettei  blogille ole jäänyt aikaa, mutta korjataanpa tilanne näyttelykirjoituksella. Ei siis käyty missään näyttelyissä koko alkuvuonna joulukuisten Messarinäyttelyiden jälkeen, mutta töistä sattui sopivasti olemaan vapaata viime viikonloppuna joten olin ilmoittanut Väinön Turun kansainväliseen näyttelyyn, tarkoitus oli jahdata viimeistä sertiä ja esittää samalla kasvattajaluokka, olivathan Väinön sisarukset Elvis ja Dhalma myös tulossa paikalle sekä Pirjon kasvatti Elmo viimeisimmästä pentueesta.

Tuomariksi oli etukäteen ilmoitettu Helene Hallier (Ranska) ja varalla koko kakkosryhmälle oli intialainen Partha Sekhar Chatterjee. Oli ehkä meidän onni, ettei ainakaan jälkimmäinen osunut kuitenkaan tuomariksi - en tiedä kuinka paljon intialaisilla on rodusta kokemusta :-) Meille siis vaihtui tuomariksi Maite Gonzalbo (Espanja), joka tuomaroi tässä näyttelyssä myös muunmuassa 3-ryhmän (terrierit) ryhmäkehän, villakoiria ja amstaffeja. Olisimme siis saaneet poikkeuksellisesti ilmoittautumisesta rahat takaisin, koska tuomariksi valikoitui ennaltailmoittamaton henkilö. Emme kuitenkaan peruneet - ja hyvä niin! :)



Matkaseurana mukana oli Karo, ja lähdettiin sunnuntaina aamuyhdeksän aikaan ajelemaan kohti Turkua. Sää oli mukava ja seura mainiota. Pysähdyttiin kaikessa rauhassa aamupalalla ABC:lla, kiire kun ei ollut ja Turkuun menee suora, nopea moottoritie. Paikalla oltiin n. 12:30, ja voi jestas miten täynnä oli näyttelypaikka. Näyttely pidettiin siis Turun kongressikeskuksessa, ja ainakin A-halli oli ihan tupaten täynnä vielä tuohon aikaan. Hyvä että kevythäkkeinemme ja koirinemme sovittiin sekaan, villakoirat olivat valloittaneet kehänlaidan hyvin tehokkaasti. Pinseri oli tuomarin päivän viimeinen rotu, joten meidän kehien alkaessa myös tilaa tuli hyvin.
Koiria oli ilmoitettu 21, joista arvosteltiin ilmeisesti 19, kahden ollessa poissa. Enemmän narttuja kuin uroksia tällä kertaa. Väinöä ennen arvosteltiin nuoret urokset, joista kukaan ei saanut SA:ta tällä kertaa. Hih, vähemmän kilpailua paljonhalutusta sertistä, ajattelin hiljaa mieleni perukoilla kun avointen urosten luokka alkoi ja oli meidän vuoro mennä kehään. Meidänkään luokassa ei ollut kuin kaksi koiraa, kolme piti olla mutta yksi oli poissa. Toinen arvosteltiin ensin, joten odoteltiin vuoroamme kehän laidalla ja jännitti (minua) niin perhanasti. Vihdoin päästiin arvosteltaviksi ja sähläsin kyllä handlaamiseni kanssa niin paljon etten oo ikinä sählännyt yhtälailla. Seisotin koiraa täysin pää pystyssä kehänauhassa kiinni, sillä oli nälkä eikä olis malttanut seistä paikallaan, katsella mollotti silmät pyöreänä namikättä, huhhuh. Liikkeiden esittäminen meni silti ihan hyvin, vaikka Väinöllä oli ensin siinäkin hirveä kiire. Tuomari kuitenkin tykkäsi, vaikkei saanutkaan Väinöä kiinnittämään huomiota itseensä namin sijasta.. Laatuarvosanaksi meille erinomainen, samoin kuin toiselle avo-urokselle. Siirryttiin kilpailuluokkaan ja juostiin kierros, ja tuomari sijoitti meidät ykköspaikalle. Lähdettiin sitten maleksimaan pois kehästä, masentuneita kun ei SA:ta mainittu, mutta kehäsihteeri huikkasi kuitenkin perään että molemmille SA:t, huh! Alkoi hieman jo irrota hymyä, joskaan en vielä ollut varma mistään koska veteraaniuroksissa oli niin ikään yksi viimeistä sertiä hakeva uros vielä arvostelematta



Katsottiin muut urokset rauhassa, veli-Elvis oli valiourosten ykkönen ja veteraaneissa tämä sertiä hakeva uros jäi ilman SA:ta, joten tämä tarkoitti että Väinöstä tuli SUOMEN MUOTOVALIO! Meitä rynnättiin onnittelemaan ja halailemaan ja kyynelhän siinä tuli silmään, Väinö-kulta, oma pieni poika, oikea muotovalio. Minun silmissä ollut sitä aina ja nyt on sitä myös virallisesti <3 Paras uros-kehään menin hymy huulilla ensimmäisenä, sijoituksella ei enää ollut minulle väliä. Urosten kakkoseksi meidät kuitenkin ohjattiin, Elviksen ollessa ykkönen, ja riemu repesi. Yarracitat jyräsi!
Nartuissa jännättiin vielä Dhalman puolesta, joka hienosti oli PN2 saaden CACIBin. Elvis oli lopulta VSP Lauran Yrtin (Pinjoy Basilica) ollessa samalla ROP sekä VET-ROP. Hieno päivä myös Lauralle! Esitimme vielä kasvattajaluokan, josta mielestäni oikeutetusti KASV1 KP ROP-KASV. Olihan meidän koirat pärjänneet tuomarilla hyvin, Elmokin paransi viime näyttelyn tyydyttävänsä Erittäin Hyväksi. Jes!



Haettiin sitten palkinnot ja ruvettiin  lähtemään kotiin. Kotiin mentiin tietysti mäkkärin kautta, olihan Väinölle luvattu juustohampurilainen mikäli menestystä tulee. No tuli, ja ihan roppakaupalla!
Arvostelu ei ole mitään huippuluokkaa, hassua kyllä, vaikka tuomari tuntui Väinöstä tykkäävän kuitenkin. Antoipa sille vielä naminkin kun käytiin arvostelu hakemassa, ja onnitteli valioitumisesta.



Seuraavassa totutusti arvostelu ensin englanniksi ja sitten vapaasti suomennenttuna.

"Nice dog, correct head. The eyes a little bit round. Nice topline, nice in body. He needs a little bit more chest and better angulation. Correct movement and good temperament."
OPEN CLASS EXC1 CQ BM2 CAC RES-CACIB ---> FI CH

"Miellyttävä uros, korrekti pää. Hieman pyöreät silmät. Hyvä ylälinja, hyvä runko. Tarvitsee hieman enemmän eturintaa ja paremmat kulmaukset. Korrekti liike, hyvä luonne"
AVO ERI AVK1 SA PU2 SERT VACACIB ---> FI MVA

Tulikin juuri mieleen, että pitää laittaa Snautseri-pinseri-lehteen valioitumisilmoitus :) Tilasin myös heti Väinölle diplomin valionarvosta, samalla kun kävin laittamassa valionarvohakemuksen omakoiran kautta.
Seuraavia näyttelyitä en ole suunnitellut kun tämä tavoite on nyt saavutettu, luulen että keskityn nyt hetken aikaa kehäsihteerin uran aloittelemiseen ja hoidan sen harjoittelut alta pois. Toki, mikäli tekee johonkin mieli Väinö ilmoittaa niin sitten ilmoitetaan - kesävklp:t pitäisi olla aika kivasti vapaina näillä näkymin.



Nyt olisi paljon muutakin kerrottavaa, käytiin eilen yhdistetyssä silmä-lonkka-sydän-polvi-kyynärä-selkä-tutkimuksessa, ja tulosten virallistuttua kertoilen kokemuksesta myös täällä. Epävirallisesti, kuvat näytti kuulemma ihan hyviltä ja silmät on terveet. Mikäli kaikki menee niinkuin pitää, pääsee Väinö ehkä isimieheksi... Mutta katsotaan.
Lisäksi pitäisi tehdä viime vuoden vuosikertomus edellisen kaveriksi, kun vaan saisi istuttua tähän koneen ääreen ja etsittyä kaikki aiheeseen liittyvät kuvat, tai ainakin 1 per kuukausi.

Sellaista tällä erää, ihanaa kevään alkua kaikille! Meillä ainakin odotellaan aurinkoa ja lämpimämpiä (kunhan ei liian kuumia!) ilmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti