maanantai 8. joulukuuta 2014

Voittaja 2014, 7.12.2014, Helsinki Messukeskus

Helsinki Winneriä seuraavana päivänä, eli sunnuntaina, kokoonnuttiin taas näyttelemään, tällä kertaa viereiseen kehään eli paikat oli tuttuja jo eilisestä. Tämän päivän kehä oli sijainniltaan mainio, ulkoilutuspaikka ihan vieressä ja tilaa häkeillekin oli ihan mukavasti.

Kehät olivat aikataulussa, ja heti kohta nuorten urosten jälkeen olikin jo meidän vuoro. Avoimissa uroksissa ei tällä kertaa ollut muita ilmoittautuneita, joten marssimme Väinösen kanssa kaksisteen kehään, tuomarina tänään oli Mrs. Pamela Runderkamp Alankomaista. Tuomari oli oikein mukava, ja kohtelias. Hän kysyi jokaiselta, saako koiran hampaat katsoa vai haluaako näyttää ne itse, ja selitti että kun kaikista ei aina tiedä niin parempi kysyä. Sitten hän hellävaraisesti ne katsoi, samoin kokeili koiran kropan ja uroksilta pallipuolen. Sitten liikuttiin, ensin kolmio ja sitten edestakaisin (tuomari oli, kuunneltuaan tarpeeksi monta "mitä? what?", opetellut sanomaan suomeksi nuo kolmio ja edestakaisin, se oli aika hauskaa :D Katseli koiran ilmettä ja päätä, samoin kuin eilinenkin tuomari.
Antoi arvostelunsa melko pikaisesti, ja arvosanaksi meille ERI kera SA:n! JEE! Eli siis luokkavoittajina tulimme kehästä ulos, ja eikun odottelemaan parhaiden urosten kehää.

Meidän jälkeen oli valiourokset, joista eräs pääsi puremaan tuomaria vaikka oli sanottu että hampaat voi katsoa, ja tuomari kyllä pelästyi tästä välikohtauksesta niin, ettei halunnut enää loppuihin koiriin koskea ollenkaan, katsoi vain päältä. Olipa myös sanonut jollekin, että tuomaroi pinsereitä myös ensi viikolla Amsterdam Winnerissä, eikä se nyt enää tuntunutkaan kovin kivalta hommalta ... :( toivottavasti hän nyt kuitenkin kokeneena koiraihmisenä ymmärtää, että näyttelyolosuhteet voivat tuoda joistain koirista välillä sen huonoimman ja hermostuneimman puolen esiin, eikä sekään aina ole koko totuus.

Paras uros-kehässä oli Väinön lisäksi 7 muuta urosta, ja tuomari juoksutti jokaisen kehän ympäri ja tuli sitten kättelemään ne siinä järjestyksessä, kun halusi heidät sijoittaa. Meitä ei kätelty, joten tällä kertaa ei sijoitusta tullut. Paras uros oli ihan odotetusti Ceriinan Quicksilver eli Kexi, jolle muuten viime vuonna tässä samaisessa näyttelyssä "hävisimme" ollen PU2 :) Nartuista Väinön sisko Dhalma oli PN2, eli harmittavasti jäi titteli yhden koiran päähän. Paras narttu oli Venäjältä, Helen Hoff Zorianda Zantilla, ainoa venäläinen koira koko viikonloppuna. Onnittelut voittajille, ja tuloksiinsa tyytyväisille!
Itse olin Väinöön ihan superhypertyytyväinen myös tänään, vaikkei sijoitusta tullutkaan. Se ei olisi voinut käyttäytyä enää paremmin, eli nyansseista oli tänään kiinni, ja siitä mitä tuomari piti tärkeänä. Tänään sijoittuivat hieman pienempikokoiset koirat.

Esitimme myös kasvattajaluokan (olimme ainoat, kun kennel Ceriinan ei saanut kasvattajaryhmää kasaan) ja olimme myös tänään ROP-kasvattaja kera KP:n. Ryhmän arvostelu oli aivan huippuluokkaa, tuomari onnitteli kasvattajaa ja kiitteli, kun toimme ryhmämme hänen arvosteltavakseen. Ryhmän koirat olivat Väinö, Elvis (Dyly Dohveli), Dhalma (Dhalma Pilccunen) ja Ulpu (Hilpeä Hizinpimpula), ja hienostihan ne olivat arvosteltavina vielä kasvattajaryhmässäkin, seisoivat kuin tatit ja heiluttivat häntiä. Taitavat lapset <3

Seuraavassa arvostelu totuttuun tapaan ensin englanniksi, ja sitten vapaasti suomennettuna:

"2,5 years. Excellent type. Masculine head, parallel lines. Pleasing expression. Ears ok. Nice topline. Lovely colour.  Nice body. Strong bone. Lovely temperament. Moves well."
OPEN CLASS EXC1 CQ

"2,5 vuotta. Erinomainen tyyppi. Maskuliininen pää, yhdensuuntaiset linjat. Korvat ok. Mukava ylälinja. Ihastuttava väri. Mukava runko. Vahva luusto. Ihana luonne. Liikkuu hyvin."
AVO ERI AVK1 SA

Sellainen messari-vklp tällä kertaa! :) Koira sai ihan mahtavat arvostelut molempina päivinä, 2 luokkavoittoa, kaksi SA:ta, yhden varasertin ja yhden varacacibin, ei voi olla kuin tyytyväinen.
Seuraavaksi meidät nähnee kehässä joko Turussa tai Lahdessa tammikuussa, riippuen hieman työaikatauluista.
Until then, thank you, goodnight, MERRY CHRISTMAS!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti