lauantai 6. joulukuuta 2014

Helsinki Winner 2014, 6.12.2014

Oli marraskuu ja Jyväskylä ja satoi, sitten tuli joulukuu ja sataa edelleen :D Kokoonnuimme aloittelemaan legendaarista Messari-viikonloppua Helsinki Winner-KV:n merkeissä tänään messukeskukseen. Pinsereitä oli kutsuttu arvostelemaan Sveitsistä rouva Elisabeth Feuz, joka oli meille kaikille varmaan aika uusi tuttavuus. Pinskuja oli paikalla 26 kappaletta, eli ihan mukava määrä, toki vaatimaton verrattuna maailmanvoittajan melkein sataan koiraan, mutta ihan ymmärrettävästi tähän näyttelyyn ei oltu Viroa kauempaa lähdettykään.

Väinö siis kilpaili avoimessa luokassa yhdessä toisen avo-uroksen kanssa. Tämä toinen arvosteltiin ensin, ja olikin ihan hyvä, sillä kehän laidalta sain vinkin että Väinö liikkui hieman toista takajalkaansa nostellen ja oli ilmeisesti lihakset juntturassa. Aamu oli hieman vaikea meillä monestakin syystä, mutta yritin sitten liikuttaa Väinöä siinä ennen meidän yksilöarvostelua sen minkä pystyin, ja päätin juoksuttaa vapaan hihnan sijasta kireällä hihnalla, koska jostain syystä Väinö juoksee hiukan "tiiviimpänä" silloin, eikä vain lönkyttele menemään. Kai se on, kun pienestä asti on tottunut että näyttelykehässä se hihna on kurkulla. Pitää vain tiedostaa tämä, ja yrittää totutella koiraa siihen vapaaseenkin hihnaan, kun nykyään käytöksen puolesta hihnan paksuudella tai materiaalilla ei ole juurikaan väliä.Arvostelusta jäi hyvä fiilis, tuomari tuntui tykkäävän Väinöstä ja lepertelikin tälle. Juosta ei hirveästi tarvinnut, kolmio ja edestakaisin. Tuomari saneli suhteellisen nopeasti, mikä tällaisessa isossa näyttelyssä suurella koiramäärällä onkin vain hyvä asia. Saimme ERInomaisen, ja olimme myös luokkavoittajat SA:n kera kun toinen luokkamme uros sai EH:n. Sitten vain kannustamaan veli-Elvistä valioluokassa, ja jännittämään tulevaa paras uros-kehää (meiltähän puuttuu enää yksi serti valionarvosta, jota tässä nyt yritetään metsästellä). Elvis selvitti tiensä valioluokan kakkosena PU-kehään, yhteensä SA:lla palkittuja taisi olla jopa 8 jotka sitten kohtasivat parhaiden urosten luokassa. Tuomari asetti koirat riviin, pohti aikansa ja nosti sieltä sitten 4 parasta, joihin kuuluivat myös Elvis ja Väinö! Sitten hieman juostiin, ja samalla tuomari asetteli koiria haluamaansa järjestykseen, ja lopulta Väinö sijoittui toisiksi parhaaksi urokseksi, heti valioluokassa (joskaan ei ollut Suomen valio) kisanneen virolaisuroksen jälkeen. Koska tosiaan tuo voittajauros ei ollut FI MVA vielä ennestään, valioitui se nyt samalla ja otti siis toki sertin ja CACIBin, jolloin meille annettiin varasert ja varacacib. Ei haitannut sillä hetkellä pätkääkään, viime vuoden tapaan meille hurrailtiin kentän laidalta ja olin kyllä itsekin todella tyytyväinen koiraan, omaan handlaukseeni, ihan kaikkeen! Väinö käyttäytyi kuin kokenut kehäkettu, seisoi paikallaan kuin patsas kun sitä pyysin ja voi että. Täydellinen näyttelykokemus tällä kertaa!

Tuomariin olin todella tyytyväinen, hän oli todella mukava tuttavuus ja varmasti voisin viedä koirani hänelle toistekin. Kohteli koiria ja esittäjiä mukavasti, eikä aikaillut turhia. Kehäsihteerit sen sijaan olivat aivan kujalla muunmuassa siitä kenelle vara-Cacib kuuluu, ja sitä pohdittiin sitten hetki ennenkuin se meille annettiin :DNartuissa Dhalma-sisko oli PN3, oman luokkansa toinen ja palkittiin Vara-Cacibilla. Neljäs Yarracittalainen eli Elmo (Y. Hermannin Herttua) oli nuorissa uroksissa palkittu EH:lla, mutta osallistui toki meidän kasvattajaryhmään, joka olikin sitten ROP-kasvattajaryhmä, hyvä Pirjo!
Melko mahtava aloitus viikonlopulle kaiken kaikkiaan, ja fiilis on korkealla, toivottavasti myös huomenna :) Silloin olisi tarkoitus sitten käväistä hieman katsomassa myyntikojujen tarjontaa, jospa löytyisi ihmisen parhaalle Väinö-ystävälle joululahjoja, ja muillekin koirakavereille. Myös Rukan koju pitää tarkistaa Comfort-valjaiden alennusten varalta, ne on ihan parhaat!

Arvostelu tänään (ensin englanniksi, sitten vapaasti suomennettu):
"Typical male. Good head proportions. Excellent ears. Excellent neck. Topline strong enough, Excellent forechest. Good angulations. Moves typically. Nice temperament."
OPEN EXC1 CQ BM2 RESCAC RESCACIB

"Tyypillinen uros. Hyvät pään mittasuhteet. Erinomaiset korvat. Erinomainen niska. Tarpeeksi vahva ylälinja. Erinomainen eturinta. Hyvät kulmaukset. Liikkuu rodunomaisesti. Mukava luonne."
AVO ERI AVK1 SA PU2 VASERT VACACIB
Tuomari siis rva Elisabeth Feuz, CH.

Huomenna sit Voittaja 2014 vuoro, palataan silloin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti