lauantai 8. marraskuuta 2014

Jyväskylä KV, 8.11.2014

Jebou! Palataan taas bloginkin ääreen, kun jotain sanottavaa on. Vähän väsynyt tunnelma kyllä sekä minulla että koiralla, takana 650 ajokilometriä yhden päivän aikana sekä itse näyttely tietysti.

Otettiin siis suunnaksi tänään Jyväskylä, jonne starttasin auton siinä 9.30 korvilla (tai oikeasti jo 9.10, mutta koska unohdin ensin puolet tavaroista kotiin, oli käännyttävä takaisin) ja perillä JKL:ssä oltiin about 12.45. Mikä olikin hyvin optimaalista, sillä pinserikehä alkoi n. 15min sisällä siitä kun saavuttiin paikalle. No, ehdittiin kuitenkin hyvin vaihtaa näyttelyreleet päälle (lähinnä siis Väinölle lyhyempi hihna) ja eikun kehään.
Tuomarina oli tänään herra Georgiasta, George Schogol. Hän oli kerran ennen arvostellut pinsereitä Suomessa (tänä kesänä), jolloin kaikki saivat ERIn ja SA:n (silloin kehässä 5-6 pinskua). ERI oli meidänkin tavoite, ja se kyllä täyttyi. Väinö kilpaili siis edelleen avoimessa luokassa kun viimoinen serti on saamatta, ja kilpailee vastakin. ERI siis tuli, mutta ei SA:ta. Propsit tuomarille siitä, että arvostelussa kyllä selittyi se miksei SA:ta tänään tullut, ja näin ollen iloittiin siitä, että oltiin taas kuitenkin ERInomaisia :) Veli-Elvis oli PU4 ja sisko-Dhalma ROP, ja päälle päätteeksi kennel Yarracitta vielä ROP-kasvattaja, joten ei pöllömpää! Kaikenkaikkiaan päivästä jäi hyvä fiilis, Väinöllä oli kivaa ja häntä heilui tauotta. Ajomatkatkin menivät jotenkin, vaikka tylsää olikin (siis minulla, koirahan nukahtaa heti autoon päästyään).

Väinön liikkeet eivät olleet tänään parhaasta päästä, ja siinä oli nähdäkseni syy SA:n saamattomuuteen. Tuomari (tämäkin) sanoi Väinöä taka-ahtaaksi, ja moitti pyöreästä ristiselästä ja siitä johtuvasta vaatimattomasta etuliikkeestä. Koska Väinöllä ei ennen ole näitä ongelmia ollut, suunnitelmissa onkin nyt käyttää Väippä hierojalla ja tehdä myös jotain kiipeily- ja muita harjoituksia, jotta liike saataisiin taas balanssiin. Tänään meno oli vähän löysää mutta pomppivaa, vaikea kuvata ilman videota tms. Seuraavassa kuitenkin perinteiseen tapaan arvostelua sekä englanniksi, että vapaasti suomennettuna;

"28 months. Parallel lines of head, good format. Strong head & withers. Could have better loin, especially when moving (tensing). Moderate extension in front, bit putting hocks close."

"28 kuukautta. Yhdensuuntaiset pään linjat, hyvä muoto. Vahva pää ja säkä. Lantio voisi olla parempi, etenkin liikkeessä (jännittää). Kohtalainen etuliike, hieman kinnerahdas."

AVO ERI AVK1.

Seuraavan kerran sitten Messarissa voittajanäyttelyissä olemme kehässä, siellä nähdään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti