maanantai 22. syyskuuta 2014

Porvoo Kr, 14.9.2014 ja muitakin juttuja

Seuraavassa raporttia viikon takaisesta Porvoon kaikkien rotujen näyttelystä.
Mehän oltiin ihan tarkoituksella pidetty pientä näyttelytaukoa kevään ja alkukesän vähän useampien näytsien jälkeen, ja nyt kun sattui töiden kannalta vapaalle viikonlopulle Porvoon KR niin pitihän se ilmoittautua. Oltiin muuten viime syksynäkin ilmoittauduttu tähän samaiseen näyttelyyn, mutta Väinöllä oli sitten antibioottikuuri silloin päällä joten se jäi välistä. Tuomarina tällä kertaa oli jo tosiaan meille vanha tuttu Hans-Ernhard Grüttner Saksanmaalta, ja odotukset ei olleet hirveän korkealla. Se viimeisen sertin metsästyshän on nyt meille tosiasia, mutta tuolta Porvoosta en sitä odottanut saavani, eikä sitä siis tullutkaan.
Väinön tulos oli AVO EH AVK3. Kehäkäytös oli mallikasta ja koira ihana handlata, mutta tuomari ei vaan digannut ja eihän siinä mitään kun arvostelulaji on kyseessä. Koira oli tuomarin mielestä tänään taka-ahdas. mitä en ehkä allekirjoita vaan Karon sanoin enempi takaleveä, mutta tuomarin sanahan on tuona päivänä laki ja sen mukaan mennään. Arvokasta kokemusta taas ja positiivinen vire kuitenkin, meillä oli ekaa kertaa uusi, helmin koristeltu näyttelyhihna ja ohut snakepanta käytössä ja Väinö esiintyi vapaalla hihnalla ja se meni tosi hyvin. Eli leuat vaan pystyyn ja seuraavaa kertaa odotellessa!
Meillä varmaan vuorossa Jyväskylä KV sitten marraskuussa, siitä siis kenraaliharjoitus joulukuun messari-viikonloppua silmälläpitäen.

Jos kuitenkin palataan vielä Porvooseen. Meidän luokassa eli avoimissa uroksissa oli 2 muutakin, Hannan Magica DeAbby's Aragorn ja Clefell's Philemon, jotka molemmat saivat ERIt ja Aragorn vielä SA:nkin ja oli lopulta Kexin ja Ference Bodyguardin eli Frankin jälkeen PU3 kera Varasertin. VSP:n nappasi (Kexin oltua luonnollisesti ROP ja nappasipa vielä ryhmäsijoituksenkin!) Firebell's Attitude Punk, jolle serti oli ensimmäinen ja fiilis tukijoukoilla sen mukainen! Suuret onnittelut kaikille sijoittuneille ja muutenkin tuloksiinsa tyytyväisille. Me Yarracitat (mukana tänään siis Väinö ja Hermannin Herttua aka Elmo) oltiin tuomarille tänään vaan Erittäin Hyviä joten päästiin lähtemään nopsasti kotiin. Hauhaun pisteeltä napattiin Väinön kanssa vielä 5 pussia erilaisia namitsuja mukaan, koska namithan on kivoja ja meillä onkin niitä kotona ihan hirveä määrä. :D Ja juur tilasin Zooplussalta meidän uuteen autoon takapenkille peitteen joka suojaa myös etuselkänojat, ja tilauksessa tietysti myös aktivointileluun sopivia nappuloita, leluja, luita.. Onneks Väinö ei tajua shoppailusta mitään niin mä en voi syyttää rahanmenosta kuin itseäni. :D

Kirjallinen arvostelu saksaksi ja sen jälkeen vapaasti suomennettuna:
"Sehr gute Kopf. Ebenen Rücken. Etw. steile Schülter. Sehr gute Hinterhandwinklung. Ausreichend Flüssiges Gangwerk. Hinter erg. (?)"
toim huom. sanojen kirjoitusasu voi olla kovastikin väärä, sillä sihteerin käsiala ei tällä kertaa ollut sitä kaikkein selvintä :D
"Erittäin hyvä pää. Tasainen selkä. Hieman suora kyynärvarsi. Erittäin hyvät takakulmaukset. Riittävän sujuva liikunta. Taka-ahdas."
Open class VG3. / AVO EH AVK3.

Ruuasta puheenollen, olen nyt pikkuhiljaa kokeillut V:lle uutta ruokaa tuon jo pari vuotta syötetyn Bozita Roburin rinnalle - nimittäin The Barking Headsin Quackersia. Kyseessä siis brittiläinen sarja (http://www.barkingheads.co.uk/) jota Suomessa myydään ainakin Mustissa & Mirrissä, josta sitä kokeiluun ostinkin. Sarja sisältää runsaasti erilaisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin, ja luulen että meidän ruuat tulee olemaan uutta Grain free-tuotelinjaa eli vehnättömiä. Tuo Quackers sisältää siis ankkaa, bataattia ja taimenta, ja toinen vehnätön vaihtoehto Fish-N-Delish lohta, taimenta ja bataattia. Löytyy vielä kolmaskin vehnätön eli Turkey Delight, josta nimensä mukaisesti löytyy kalkkunaa ja lisäksi bataattia.
Naput ovat melko pienikokoisia, ja tuoksu alkuun hieman erikoinen. Väinölle tuntuu kuitenkin maistuvan suuresti, ja kakan koostumus on parantunut huomattavasti vielä entisestään. Mitään turkki- tai muita muutoksia en ole huomannut, joten jatkamme tällä linjalla, eli puolet vanhaa Bozita Roburin Genuinen Salmon & Riceä ja puolet tuota Barking Headsia. Ruoka meillä syödään siis edelleen Green-aktivointikupista, joka estää ahmimista ja pakottaa erään nälkäisen jopa pureskelemaan ruokaansa. Väinö syö siis aamulla nappulaa ja illalla raakaruokaa - pääasiassa Mustin ja Mirrin valikoimista löytyviä valmispullia, joko lohi-maha-pullaa tai sitten broileri-sikanauta-elinpullaa, jotka maistuvat erittäin hyvin koiralle ja ovat sopivia pusseja meidän minipakastimeen. 50/50-malli käytössä siis, joka ainakin meille sopii oikein hyvin.

Tulipa tästä nyt pitkä sepustus kaikkea muutakin kuin Porvoo-asiaa, mutta annettakoon se tämän kerran anteeksi kun ei sieltä reissulta kovin paljon tarinaa jälkipolville jäänyt. Kuvia ei tällä kertaa ole kun kameraakaan ei Porvoossa meillä ollut mukana.
Meillä oli muuten eilen luonnetesti - siitä raporttia seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti