tiistai 23. syyskuuta 2014

Luonnetesti, 21.9.2014 Oulunkylä

Väinön luonnetesti pidettiin Oulunkylässä, Dobermannien koulutusmajalla. Testi oli oman yhdistyksemme Pinserit Ry:n järjestämä ja tuomareina toimivat Jorma Lankinen ja Johanna Cederlöf. Jälkimmäinen ei ollut minulle ollenkaan tuttu, mutta oikein mukava tuttavuus. Ystävällinen tuomari ja selitti kaiken juurta jaksain ja tarkasti, ja ymmärsi sekä koiraa että ohjaajaa oikein hyvin.
Tulokset muuten tuolta viikonlopulta voipi tarkastaa tällä hetkellä tästä *kliks*

Minua jännitti tämä testi ihan hirvittävän paljon. En oikein osaa eritellä syytä, ehkä se että tiesin siellä olevan paljon tuttuja katsomassa, ja osin siksi että jännitti miten Väinön pääkoppa kestää ja meneekö homma ihan hallitsemattomaksi pyörimiseksi. Olimme paikalla jo hyvissä ajoin, mutta vihdoin tuli sitten meidän vuoro. Homma alkoi tutustumisella ja pienimuotoisella haastattelulla, jonka jälkeen katsottiin mitä Väinö sanoo kelkasta. Sanoihan se, ja yritti vimmatusti päästä pyöriskelemällä tilanteesta eroon. Kun kelkka oli hinattu ihan viereen ja sitä sai mennä katsomaan, Väinö kuitenkin kokosi itsensä hienosti ja meni reippaasti tutustumaan ja haistelemaan. Tämän jälkeen käytiin testailemassa Väinön halua puolustaa minua, jota sillä kyllä hieman oli mutta taas jännitti vähän turhan paljon. Sen jälkeen oli vuorossa luoksetulo, ja Väinö juoksikin minun luokseni suoraa tietä eikä siinä sen suurempaa jännää ollut. Sitten käytiin haalarilla ja kolisevan tynnyrin luona, jotka molemmat jättivät Väinöön pienen muistijäljen mutta tynnyriäkin hän tuli kyllä mamman vanavedessä sitten reippaasti katsomaan. Pimeässä huoneessa Väinö löysi minut melko nopeasti mutta ei ensin huomannut ja lähti takaisinpäin, toisella yrityksellä silmät sitten osuivat minuunkin ja ilo oli suuri. Tämän jälkeen Väinön itsepuolustusta testattiin seinällä, ja sehän alistui kohtaloonsa saman tien eikä edes haukkunut uhkaajalle. Paukut olivat vuorossa viimeiseksi ja vaikka suurta reaktiota ei Väinöltä tullut (lähinnä liikautti korvia muistaakseni), merkittiin se kuitenkin laukuskokemattomaksi.
Pisteitä tuli +80 laukauskokematon. Taisteluhalu meinasi olla pienen sijaan kohtuullinen, mutta jäi tuomarin mukaan juuri siihen pienen ylärajalle. Olin oikein tyytyväinen, Väinö kasaili itsensä yllättävän hyvin osakokeiden välillä ja ei ollut testin jälkeen suuremmin stressaantunut tai vienyt painetta kotiin. Hermorakenteesta tuomari mainitsi Väinön olleen osin jopa häiritsevän vilkas, mutta se jätettiin kuitenkin erittäin vilkkaaseen koska koira palautui nopeasti takaisin.

Osakokeiden pisteet:

Toimintakyky -1 Pieni
Terävyys +1 Pieni ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu -1 Pieni
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +1 Erittäin vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukaisupelottomuus ++ Laukaisukokematon

Semmoinen päivä meillä! :) Seuraavaksi siis lonkka- ja silmäkuvauksia päin, jonka jälkeen on testailut testattu.


siinä ihan pikkupätkä testin alusta, lataillaan ehkä pitkä videopätkä sitten myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti