lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pinsereiden erikoisnäyttely, 7.6.2014, Tuusula

Morjensta pöytään!

Nyt kun ollaan kuivattu vaatteet sateen jäljeltä, nukuttu suurin uupumus pois ja juostu tylsät fiilikset muualle koirapuistossa, on aikaa raportoida tämän päivän näyttelyretkestä. Oli siis aika jokavuotisen pinsereiden erikoisnäyttelyn, jota olimme hallituksen kanssa koko kevään puuhanneet ja itse vastasin tapahtuman ruusukkeista ja pokaaleista, arvostelulomakkeista sekä kerhotuotemyynnistä. 

Päivä alkoi puolipilvisenä, kun saavuimme kasvattaja Pirjon kanssa näyttelypaikalle Moukarinkujan urheilukentälle. Näyttely saatiin nopeasti rakennettua, ja pian olikin kehän alkamisen vuoro. Tuomariksi oltiin saatu rouva Tanya Ahlman-Stockmari, joka ei Suomessa ollut pinsereitä tätä ennen arvostellutkaan, Virossa kylläkin. Pinsereitä oli ilmoitettu ennätykselliset 56 kappaletta, joista tietämykseni mukaan jokainen saapui paikalle. Koiramääriltään suurimmat luokat taisivat olla junioriurokset sekä veteraaninartut, molemmissa yli 10 osallistujaa. Pentuja oli ilmoitettu vain yksi. 

Väinö kisaili tänään ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, eli yli 2-vuotiaana ei-valiona. Luokassa oli Väinön lisäksi vain veli Elvis, ja koska aakkosjärjestyksessä mentiin, oltiin me arvosteluvuorossa ensimmäisenä. Väinö käyttäytyi varmaan paremmin kuin ikinä, seisoi kuin tatti ja juoksuttamaan pystyin lähes vapaalla hihnalla! Tästä olin ja olen edelleen tosi tyytyväinen. Arvostelu meni melko perinteistä kaavaa, ensin yhdessä kierros ympäri, sitten yksilöarvostelussa ensin katsottiin hampaat ja käpälöitiin koira läpi ja tuomari alkoi sanelemaan arvostelua. Sitten piti juosta kulmasta kulmaan edestakaisin ja vielä kierros ympäri. Sitten takaisin tuomarin eteen seisomaan ja odoteltiin laatuarvostelua. Iloksemme tuomari arvioi Väinön ERInomaiseksi, tämä oli todella saavutus koska tuomari oli jakanut arvosteluja koko skaalalla, HYL-ERI eikä hyvä arvosana ollut todellakaan itsestäänselvyys. Myös Elvis esiintyi tuttuun tapaansa todella hyvin, ja oli erinomainen. Kilpailuluokassa tuomari sitten sijoitti Väinön kakkoseksi, eli Elvis oli luokan ykkönen. Molemmat pojat saivat kuitenkin SAt, eli homma jatkuisi vielä paras uros-kehässä hetken päästä. Sinne tuli yhteensä 7 tai 8 koiraa, joista tuomari pudotti pois koiria niin että 5 jäi jäljelle. Sitten juostiin taas ympäri ja nyt oli Väinön vuoro pudota, eli olimme urosten ensimmäiset ei-sijoittuneet. Elvis oli urosten kakkonen, ja sitä myöten valioitui ensimmäisellä yrityksellään! Mahtavaa Ami ja velipoika Elvis. Meille suotiin siis varasija, eli varasert-ruusuke lyötiin käteen arvostelun kera. Täysin sama tulos kuin viime vuoden erkkarissa! Oltiin sitten näyttelyn loppuun toki paikalla, todistamassa myös sisko Dhalman valioitumista ja veteraani-Tuulan sijoittumista lopulta VSP:si. Hieno päivä Yarracitta-kennelille, onnea Pirjo!



Seuraavassa meidän kirjallinen arvostelu sekä suomeksi että vapaasti käännettynä englanniksi:

" Erinomaiset rungon mittasuhteet omaava hyvänkokoinen uros. Selvä sukupuolileima. Yhdensuuntaiset pään linjat. Riittävä kuono-osan pituus. Hieman liikaa poskia. Vahva kaula. Erinomainen eturinta ja säkä. Erinomainen pitkä rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä käytös. Erinomainen lihaskunto. Oikea ylälinja seistessä ja liikkeessä. Liikkuu tasapainoisesti edestä ja sivulta. "
AVO-ERI AVK2 SA VASERT

" Correct size male with excellent proportions in body. Clear gender charasteristics. Parallel head lines. Sufficient lenght of muzzle. Bit too cheeky. Strong neck. Excellent forechest and withers. Excellent, long rib-cage. Balanced angulations. Good behaviour. Excellent muscles. Correct topline when standing and moving. Moving in a balanced way from the front and from the side."



Sellaista tänään! Fiilistä tosiaan hieman pilasi sade, joka alkoi siinä jossain välissä narttujen arvostelua ja jatkui sitten aina siihen asti, kunnes auto osui Helsingin rajalle jonka jälkeen aurinko on paistanut jatkuvasti, ja paistaa edelleen :) mikään kovin lämmin ei kyllä ole, ulkona huppari ei ollut yhtään liikaa. 
Huomenna on sitten vuorossa Roturace, eli eri rotujen ja joukkueiden leikkimielinen juoksukilpailu ihan oikean vieheen perässä, osallistuimme viime vuonnakin ja mukavaa oli. Väinö voitti silloin drive-in match show'n sinisten kehän, jeij! Kuulumisia roturacesta sitten huomisen jälkeen. Kuvituksena tässä postauksessa kuvia tältä päivältä, en tiedä mitä viimeisessä kuvassa tapahtuu :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti