sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lahti R, 12.1.2014

Vielä viimeisen esiintymisemme ennen 3 kuukauden näytsitaukoa teimme tänään Lahdessa. Fiilinki ei ollut kovinkaan ruusuinen, kun pakkasin Väinön lyhyiden yöunien jälkeen autoon kaikkien kimpsujen ja kampsujen kanssa ja suunnattiin kohti Pornaisia, josta napattiin Karo ja Väinön siskolikka Jaki kyytiin.
Kaikenkaikkiaan aikaa tuhraantui jotenkin niin, että kellon ollessa 12.05 (kehä epäilty alkamaan noin 13.00) oltiin yhä Tuuliharjan Nesteellä. No, äkkiä sakki autoon ja nasta lautaan, ja ajoinkin Lahden läpi kuudessa minuutissa!

Saavuttuamme muka-kiireisinä paikalle saatiin kuulla, että kehä on ainakin puoli tuntia myöhässä ja tämä myöhästyminenhän venyi sitten varmaan kahteen tuntiin. Tuomarilla oli kehässä mukanaan harjoitusarvostelija ja tämä pitkitti tietysti jokaista arvostelua.

Vihdoin kuitenkin päästiin kehään, meitä ennen oli arvoteltu siis junioriurokset. Toinen oli saanut H:n ja toinen T:n, ja tuomarin melko tiukka linja hieman hirvitti. Mentiin sitten ainoina nuorina miehinä kehään ja kohta puoliin sieltä pois, tuloksena ERI ja SA. Olin ihan älyttömän tyytyväinen, ja Väinön ERI jäikin sitten päivän ainoaksi, jolloin lopputulemana Väinö-poika oli Rodun Paras ja jatkettiin ryhmäkehiin. Siellä ei paljon kerrottavaa jälkipolville jäänyt, meidän taakse sattui ikävästi koira joka hengitti aivan niskaan (ja nimenomaan niskaan, kyseessä oli newfoundlandinkoira) ja Väinö meni jostain syystä ihan lukkoon kun toinen oli niin lähellä ja sen hengitys oli oudon murisevaa. Se ei siis halunnut edes seistä vaan paeta mun syliin. Todella outoa käytöstä koiralta, joka normaalisti ei pelkää mitään eikä juuri ketään. No, jospa kyseessä oli vain yliväsymys eikä sen kummempaa, niin toivotaan.

Kivaa siis jälleen kerran oli ja tulos enemmän kuin hyvä! JIPPII!

Tuomari: Maija Mäkinen, FIN
Kirjallinen arvostelu: "19kk, vahva, maskuliininen nuorukainen, jolla hyvät mittasuhteet ja ylälinja. Urosmainen pää. Kallo ei saa enää vahvistua. Hieman syvä kallo, ja löysää kaulan alusnahkaa. Tukeva kuono, hyvä kaula. Hyvät silmät. Etuosa voisi olla paremmin kulmautunut. Hyvä pitkä rintakehä, jossa sopiva voimakkuus. Sopivasti kulmautunut takaa. Hyvä lantio ja häntä sekä käpälät. Liikkuu hyvin takaa, etuliike voisi olla vetävämpi. Säilyttää ylälinjansa liikkeessä. Hyvä käytös."

Erittäin vapaasti englannistettu: "19 months, strong, masculine youngster with good proportions and topline. Masculine head. Skull should not get any stronger. Skull a bit deep, and loose skin on throat. Sturdy nose, good neck. Good eyes. Could be better angulated in front. Good, long chest with proper strenght. Properly angulated back. Good loin, tail and paws. Moves well in back, front movement could have more drive. Sustains topline when moving. Good behaviour."

Tulos tänään siis NUO ERI NUK1 SA PU1 SERT ROP!




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti