perjantai 31. tammikuuta 2014

Jalostustarkastus

Mainitsinkin viime tekstissä, että oltiin jalostustarkastamassa Väinö viime viikon lauantaina Espoossa. Tarkastus pidettiin koirakoulu Puuhatassun tiloissa, kouluttajana toimii muuten myös pinserin omaava Eira, joka meitä opasti rallytokon saloihin syksyllä leirillämme.

Aikataulu oli meillä hieman hoppuisa koska olin vielä aamulla töissä, mutta treffasimme Malmin Nesteellä, johon mieheni toi Väinön ja muutamat unohtuneet tavarat, ja siitä minä ajelin koira kyydissä pikavauhtia Lintuvaaraan.

Tarkastus oli aikataulussa, ja tarkastajana toimi pitkän linjan ulkomuototuomari Reijo Latvala. Olipa muuten mukava ja kärsivällinen mies, ja Väinökin uskoi pienen vakuuttelun jälkeen että ihan luotettavaa porukkaa ollaan kaikki. Hieman meinasi siis pientä jännittää mittaileminen, mutta kaikki muu sujui mallikkaasti ja luonteesta arvosanaksi tulikin erinomainen ja ystävällinen.

Koko jalostustarkastusraportin voi käydä lukemassa joko tuosta yläpalkin painikkeesta, tai klikkaamalla tästä.

On ollut kummallinen viikko, ollaan kerrankin oltu koko perhe kotona aamusta iltaan ja kivaa on ollut. Ollaan ulkoiltu yhdessä ja säätkin ovat suosineet. Väinölle maistuu nykyisin naudan sijaan paremmin hirvi, jota saa pakkaseen sopivissa pusseissa Mustista & Mirristä. Hirvi taitaa olla vaan hieman vähärasvaisempaa kuin nauta, joten lisärasvaa pitää keksiä jostain. Toistaiseksi ruokaan on lorauteltu vähän öljyä ja muutenkaan ruuassa ei ole säästelty. Koiran maha toimii paremmin kuin aikoihin ja muutenkin menee hyvin, toivottavasti sama jatkuu! Ei olla päästy pitkään aikaan Pornaisiin treenailemaan mitään, mutta onhan tässä kevättä jäljellä ja aikaa, kun päivätkin vaan pitenevät.

Pidämme tosiaan nyt näyttelytaukoa huhtikuuhun asti, jolloin suunnitelmissa mahdollisesti Kankaanpään ryhmänäyttely ja Imatran/Lappeenrannan kaikkien rotujen show. Näihin taidan töidenkin puolesta päästä, joten voi olla että lähdetäänkin. Varsinaisestihan sertien puolesta meidän ei tarvitse käydä, niitä kun on kasassa 5 ja pitää nyt odottaa että Väinö täyttää 2 vuotta jonka jälkeen lähdetään vikan sertin metsästykseen.

Muita kevään suunnitelmia on lonkkien kuvaus, ja mahdollisesti selänkin, sen kun saisi yhdistettyä melko edukkaasti samaan syssyyn kuvattavaksi. Silmät kuvataan varmaankin vasta sitten, kun mahdollista jalostuskäyttöä ajatellaan. Luonnetesti on vuorossa syyskuussa, sitä jo mielenkiinnolla odottelen!
Eipä meillä tähän hätään muuta, aurinkoisia kevätpäiviä kaikille.
Allaoleva kuva napsaistu tänään Sarvaston koirapuistossa, sää oli ihana ja pakkanenkin melko lempeä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti