tiistai 17. joulukuuta 2013

Helsinki Winner 2013, 13.12.2013, Helsinki (Messukeskus)

Messariviikonloppu takana, raporttia tulossa! Olipahan viikonloppu, huhheijaa. Energiatasot vieläkin alhaalla, niin itsellä kuin koirallakin.
Tämä oli siis minulle ensimmäinen Messari pitkiin, pitkiin aikoihin ja ensimmäinen, jossa oli oma koira mukana. Olin ilmoittanut Väinön Helsinki Winneriin perjantaille ja Voittajaan sunnuntaille, ja nämä olisivat siis ensimmäiset näyttelyt nuorten luokassa, koskapa Väinö ja kumppanit täyttivät 1,5 vuotta 1.12. Lauantain Nordic Winneriin ei siis osallistuttu, toki olin paikan päällä kannustamassa, kuvaamassa ja ihastelemassa hienoja pinsereitä sekä toki vähän shoppailemassa.
Nyt kuitenkin pienimuotoista rapsaa perjantain touhuista.

Kontrollifriikkinä olin jo etukäteen huolestunut enimmäkseen logistiikkapuolesta tässä näyttelyssä, eli miten saan itseni, koiran ja kaikki tavarat kehän laidalle ajoissa ja hermoja menettämättä. Ihana toinen puoliskoni toimi sekä perjantaina että sunnuntaina hovikuskina meille sekä Pirjolle ja Dhalmalle, suurkiitos muru siitä! Perjantaina mentiin siis noin tuntia ennen paikalle, kehä sijaitsi kakkoskerroksessa ja purkupaikka sijaitsi aivan vieressä, joten päästiin ihan viereen ja kamat hyvin paikalle. Häkeillekin löytyi ihan kehän vierestä paikka, ja eikun koirat ensin tarpeilleen ja sitten jännittämään kehän alkamista. Arvostelut alkoivat ajoissa, ja ensin vuorossa tietysti junioriurokset. Hienon hieno junnupoika Fundoras Kakashi oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään tuona päivänä, ja tuloksena ROP ja molemmat, sekä Helsinki Junior Winner, että Helsinki Winner kotiin. Onnittelemme vielä tätäkin kautta! Kokonaisuudessaan pinsereitä oli perjantaina kehässä 28 kappaletta.

Kohta olikin nuorten urosten vuoro, ja kyllä jännitti. Väinö oli ollut erinomaisen rauhallinen koko odottelun ajan, maannut nätisti häkissään hermostumatta oikeastaan mistään. Kehään mentäessä, olin unohtanut meidän normaalin näyttelypannan kotiin ja tätä nyt kaulassa ollutta ei oltu käytetty kertaakaan. Sen ikävä kyllä huomasi Väinökin, ja se nappasi vielä mun hermostuneisuuden itselleen ja juokseminen oli enemmän laukkaamista ja pantaa vasten painamista kuin nätisti ravaamista mun vierellä. Tuomarin tutkiminen meni ihan ok, Väinö ei pahemmin väistänyt ja antoi katsoa hampaat nätisti, kuten yleensäkin. Hieman meni toki koko koira kasaan ja viestitti kyllä mulle ja tuomarillekin että ei tää hirveen kivaa ole.
Tuloksena oli meidän ensimmäinen EH, ja kyllähän se vähän ihmetytti ensi alkuun. Väinön eli Elvis sai saman arvosanan ja tultiin siihen tulokseen, että tuomari ei tällä kertaa tästä tyypistä tykännyt ollenkaan. Eihän siinä mitään, missikisathan nuo on ja makunsa jokaisella, ja oli tulos mitä tahansa niin me arvostamme sitä ja yritämme ottaa kaikesta oppia. Ainoa harmitus olikin, kun arvostelussa ei ollut mitään negatiivista josta olisi voinut tietää mikä näissä meidän pojissa ei tuomaria miellyttänyt. Hieman siis allapäin lähdettiin kohti kasvattajaluokkaa, johon osallistui Väinö, Elvis, Nuka ja Dhalma. Näistä äiti-Nuka pärjäsi parhaiten, ERI VAK4. Lapset eli Dhalma, Väinö ja Elvis saivat EH:t, ollen nuorten luokan kolmas ja neljäs, ja Dhalma NUK2. Kasvattajaluokkaan osallistui myös kennel Megamagee, joka voittikin luokan ja oli siis ROP-kasvattaja. Suuret onnet Karo! <3 Myös me saatiin silti KP, joka toki tuntui ihan hyvältä vaikka tuomari selkeästi ei meistä tykännytkään.

Tässä nyt kuitenkin Väinön arvostelu, sekä saksaksi että suomeksi vapaasti käännettynä. Tuomarina oli herra Hans-Erhard Grüttner Saksanmaalta.

"Rüde mit kräftigen Kopf. Fute obere Linie. Sehr gute Rutensitz. Sehr gut im Haar und Farbe. Ausreichend schräse Schulter. Flüssiges fianswerk."

"Uros jolla vahva pää. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvä hännänkiinnitys. Erittäin hyvä karva ja väri. Riittävän kulmautunut lapa. Sulava liikunta."

Jos lukijoissa on joku joka osaa hyvin saksaa, niin käännösapua otetaan vastaan :D

Kuvia perjantailta ei ole, ikävä kyllä, mutta tässä nyt melko kattava pätkä siitä mitä tapahtui silloin.
Seuraavaksi raporttia sitten sunnuntailta, joka oli meille huomattavasti parempi päivä! (;

1 kommentti:

  1. Oiekin paljon onnea Väiskille <3
    T:Valkoiset ja niiden palvelija

    VastaaPoista