tiistai 17. joulukuuta 2013

Voittaja 2013, 15.12.2013, Helsinki (Messukeskus)

Ja sitten rapporttia sunnuntaista! Olin siis toki lauantain Pohjoismaiden Voittajassakin paikalla, onnea Lilla Enebys-kennelin koirille ja omistajille, hattutemppu tänä viikonloppuna ja koirat erittäin hienoja. Shoppailtua tuli lähinnä joululahjat Väinölle ja Karon koirille, sekä kehänameiksi lihatikkuja, vähän luita ja sen semmoista. Enemmänkin olisin halunnut katsella mitä on tarjolla, mutta aikataulu oli vähän tiukilla ja jaksaminenkin vähän niin ja näin.

Levätyn lauantain jälkeen, sunnuntaiaamuna pakattiin taas kimpsut ja kampsut ja suunnattiin kohti messukeskusta. Tällä kertaa kehä oli alakerrassa, mutta onneksi senkin lähelle pääsi melko helposti autolla ja tavarat saatiin sisään suht kivuttomasti. Väinö oli selkeästi sunnuntaina väsyneempi ja ärhenteli muille uroksille melko kovaankin ääneen, anteeksi kaikille jotka joutuivat sen kohteeksi,

Kehässä Väiveli kuitenkin antoi mulle kaikkensa, juoksi kuin unelma (meillä oli se tutumpi panta mukana, vahingosta viisastuneena!) ja seisoi paikallaan ja antoi asetella itsensä nätisti. Tuomari oli suomalainen rouva Hilkka Salohalla, joka ilmeestä päätellen tykästyi Väinöön ja Väinökään ei häntä väistänyt, olisi sen sijaan halunnut leikkiä tädin vinkulelulla. Tuloksena oli paluu Erinomaiseksi, ja paineet harteilta katosivat ja naama oli yhtä hymyä. Nuorten luokassa meidän kanssa kisasivat veli Elvis, Hickson Lucas Loveholic sekä Lilla Enebys Don Dexter, ja luokkavoitto napsahti MEILLE, SA:n kera! Kansanjuhla kehän laidalla alkoi, kaikki ihanat hurrasivat meille ja tuntui kyllä aivan sairaan hyvältä! Perjantain hienoisen pettymyksen jälkeen, alkoi maailma näyttää taas kirkkaammalta ja olo oli euforinen. Halasin ja pussasin Väinön kauttaaltaan ja sitten vein sen odottelemaan PU-kehää omaan häkkiinsä. SA:n meidän luokasta nappasivat hienosti myös Elvis sekä Lucas.

PU-kehään tulivat siis kaikki SA:n saaneet juniorit, nuoret, avot, valiot ja vetskut, yhteensä 10 koiraa. Sitten taas juostiin ja poseerattiin ja tuomari pudotteli yksi kerrallaan koiria pois, kunnes jäljellä olivat sijoittuvat, joihin kuului Ceriinan Quicksilver, Ceriinan Ivar ja Lilla Enebys Yum Yumer sekä Yarracitta Desantti Dimitri eli Väinö! Sitten taas vähän juostiin ja tuomari mietti hetken tuloksia, josta Yum Yumer oli PU4, Ivar PU3 ja sitten jännättiin. Tuomari arpoi hetken Väinön ja Kexin välillä, mutta sitten veti valio-Kexi pidemmän korren ollen PU1 ja Voittaja 2013. Väinö-vauva taapersi kuitenkin siis hienosti, ja täysin yli odotusten, parhaiden urosten kakkoseksi ja pokkasi samalla neljännen serttinsä sekä ensimmäisen vara-cacibin! Edelleen meille hurrattiin ja onniteltiin toinen toisiamme, fiilis oli kyllä hyvä ihan jokaisella! Minä tietysti onneni kukkuloilla (jossa muuten olen edelleen), ja sitten odottelemaan narttujen kehiä ja tuloksia.

Siellä Dhalma-sisko ahkeroi itsensä narttujen kakkoseksi, saaden varasertin ja -cacibin, hienosti tehty ja onnittelut Pirjolle! Muut narttujen tulokset eivät olleet niin mieluisia, "kummityttöni" Eetsin jäädessä sijoittumatta nartuissa ja sisko-Jakin saadessa H:n, äiti-Nukalle tänään EH.
Näin ollen, onnittelut jälleen Lilla Enebys Be Briskalle, joka pokkasi joka päivältä tittelit kotiin ja toki Kexille ja omistajalleen Marjolle, jotka olivat VSP.

Tässä Väinön arvostelu, suomeksi ja vapaasti käännettynä englanniksi. Tuomari oli siis rouva Hilkka Salohalla Suomesta.

"Erinomaiset mittasuhteet ja vahvuus. Hyvä kallo ja kuono. Hyvä purenta, silmät ja korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Ikäisekseen riittävä eturinta. Erinomainen rintakehä. Lanne voisi olla aavistuksen lyhyempi. Riittävät etukulmat, erinomaiset takakulmaukset. Käpälät voisivat olla paremmat. Hyvä väri. Liikkuu erittäin hyvin."

"Excellent proportions and strength. Good skull and muzzle. Good bite, eyes and ears. Excellent neck and topline. Sufficient forechest for this age. Excellent ribcage. Loin could be bit shorter. Enough angulated front, excellent angulations in back. Paws could be better. Good colour. Moves very well."

Lopuksi esitimme jälleen kasvattajaluokan, jossa Väinö parhaiten sijoittuneena sai kunnian olla ensimmäisenä koirana ja minä numerolapun kantajana. Kasvattajaluokassa meillä olivat siis Väinö, Tuula (Y. Kaneliprinsessa), Elvis ja Dhalma. Myös Megamagee osallistui kasvattajaluokkaan, ja tänään tulos oli toisinpäin eli meille Yarracitoille ROP-kasvattajan titteli ja Megamageille 2. sija, KP:n kera. Onnea!



Sellainen viikonloppu siis meillä, väsyneitä ollaan oltu koko kööri ja tänään maanantaina käytiinkin nollaamassa aivoja Pornaisissa, jossa Väinö sai juosta Eetsin, Pandan ja vähän kaikkien kanssa ja olla vaan.

Seuraava näyttely meillä on Lahden talviryhmis 12.1, jonka jälkeen pidetäänkin sitten taukoa huhtikuuhun saakka. Tuossa välissä olisi tarkoitus käyttää Väinö lonkkakuvilla ja harjoitella varmaankin vähän tokojuttuja, miksei jotain agilityynkin liittyvää. Jokatapauksessa kehäposeeraamisesta on tarkoitus ottaa etäisyyttä ihan kunnolla, miksei jossain mätsärissä käytäisi toki jos sellainen sattuu sopivalle päivälle täällä Helsingissä.
Väinöhän täyttää sitten 1.6 2 vuotta, jonka jälkeen alkaa epätoivoinen viimeisen sertin metsästys valionarvoa varten. Ultimate goal olisi saada Väiskäle valioitua ennen elokuun Maailmanvoittajaa, jotta siellä saataisiin kilpailla valioluokassa. Mutta katsotaan nyt!



Kiitos vielä kaikille tsempeistä, seurasta ja kaikesta kuluneen viikonlopun aikana, oli tosi kivaa tutustua myös uusiin ihmisiin ja moikkaillaan kun tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti