maanantai 29. heinäkuuta 2013

SSPK Erikoisnäyttely, Porvoo 15.6.2013

Täältä pesee, raporttia erikoisnäyttelystä hieman yli kuukauden takaa!

Päivä oli kaunis lauantai, kun lähdimme Yarracitta-kasvattajamme Pirjon ja Väinön sisko Dhalman kanssa kohti Porvoota. Matka taittui nopeasti ja pian oltiinkin perillä. Meidän porukalla (johon kuului hirmuisesti porukkaa) oli onneksi parikin telttapaikkaa varattuna, ja teltatkin saatiin äkkiä kasaan. 
Sitten vaan jännittämään omaa vuoroa, minä varsinkin koska oli vuoro oman kehädebyytin (sitten villakoirien erikoisnäyttelyn vuonna 2005..). Aika suuresti kyllä jännittikin, edelleen vaivaavan selkäkivun hoitoon tarkoitetut melko jämäkät kipulääkkeet tasasi kyllä oloa jonkin verran. 

Siitä sitten vain kehään (Team Tulossa Ollaan loisti taas...) ja sehän meni aika mukavasti. Arvostelusta tuli ERI ja junioriurosten kilpailuluokasta sijoitus oli toinen, SA:n kera. Se toi meille aikanaan PU-kehästä ei sijoitusta, mutta varasertin. Odotukset siis täyttyi moninkertaisesti ja fiilis oli mainio. Osallistuimme myös kasvattaja- ja jälkeläisluokkaan josta Yarracitta-kennelille molemmista ensimmäinen sija ja KP. Myöhemmin BIS-kehissä sijoituimme jälkeläisryhmämme kanssa neljänneksi, jee! Kaikenkaikkiaan pitkä (noin 12h) päivä, mutta antoisa. 

Tässä saatamme kirjallinen arvostelu, tuomarina Herra Göran Åkesson Ruotsista. Tästä tuomareista ei mitään pahaa sanottavaa, todella mukava ja koiria oikeudenmukaisesti kohteleva tuomari. Paljon liikutti, ja handler sai kyllä kuulla (kuten allekirjoittanut) jos juoksi liian hitaasti ja näin ollen huononsi koiran suoritusta. 

"1-årig hane. Maskulint vacker huvud med bra utryck. Fin nos, bra hals. Tillrädeligt vinklad fram och bra bak. Bra bröstekorg, starkt rygg. Rör sig med bra steg runtom. Något avrundad kors. Utmärkt päls och färg."

Vapaasti (erittäin) suomennettuna: 1-vuotias uros. Maskuliininen kaunis pää jossa hyvä ilme. Hieno kuono, hyvä kaula. Riittävästi kulmautunut edestä ja hyvin takaa. Hyvä eturinta, vahva selkä. Kantaa itsensä pääosin hyvällä askeleella. Hieman pyöreä ristiselkä. Loistava karva ja väri. 

Tuloksena siis JUN ERI JUK2 SA VASERT. 
vitsi olin ylpeä niin itsestä kuin Väinöstä!

Alla vielä hieman kuvia ihanasta, kesäisestä pinseripäivästä. 





Seuraavaksi rapsaa ei-niin-kovin-kesäisestä näyttelypäivästä Aurassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti